Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Gerhard Schröder és az Európai Egyesült Államok

2011. szeptember 04. - 20:39
|

Az Ex-K3-Berlin.de német híroldal többek között Gerhard Schröder mai botrányos kijelentéseire hívja fel a figyelmet.

A hajdani kancellár az euróválságból azt a következtetést vonta le, hogy az Európai Uniónak nagymértékű reformokon kell keresztülmennie. A "Der Spiegel" magazinnak adott interjújában elmondta: "Az az Európa, amit elképzelek, egy erősebben integrált Európa, kiegészítve Törökország tagságával és Oroszország részvételével."

Az, hogy Oroszország bolond lenne magát a haldokló EU-hoz láncolni, egyértelmű. A nemzetközi erőviszonyok totális félreértelmezéséről tanúskodik az is, hogy Schröder, úgymond Európa vezető szerepének megerősítése végett tovább növelné az Unió hatáskörét a tagállamok felett. Így szerinte a jövőben elkerülhető, hogy Európa a Kína vezette Ázsia és a majdan újra megerősödő(?) USA közé ékelődve a jelentéktelenségben süllyedjen el.

Schröder szerint "Le kell mondani a nemzeti szuverenitásról." Továbbá az EU-Parlament egy külön bizottsága gyakorolná az euróövezet tagjai feletti ellenőrzést. Üdvözölte továbbá Angela Merkel és Nicolas Sarkozy törekvéseit, melyek egy közös gazdasági kormányra irányulnak.

Forrás: EX-K3-Berlin.de

Kommentár: Nem az a baj, hogy egy Gerhard Schröder nevű illető ekkora butaságokat hord össze, hanem az, hogy ilyen emberek vezetik a nyugat-európai államokat.

Összefoglalás: Németh Krisztián – Jövőnk.info