Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Október 4-én megkezdődik az 'Altermedia-per' Németországban - Frissítve!

2011. szeptember 22. - 22:01
|

Két stralsundi férfi, Axel Möller és Robert Rupprecht fog október elején a Rostocki Törvényszék elé állni. A vád szerint 50 esetben jelentettek meg az Altermedia Deutschland internetes oldalon nemzetiszocialista kommentárokat, jelképeket, alkotmányellenes jelszavakat, politikusokat sértő megnyilatkozásokat és bűncselekményekre történő felhívásokat, közölte kedden a Rostocki Törvényszék.

A per október 4-én kezdődik és öt tárgyalási nap lett kitűzve. Az utolsó tárgyalási nap szerint október 26-a. A két vádlott szabadlábon védekezhet. Elmarasztaló ítélet esetén vádlottanként legalább két év szabadságvesztésre is lehet számítani.

Möller számára nem ez az első eset, amikor bíróság elé kell állnia véleményének kinyílvánítása miatt és nem arra lehet számítani, hogy megtagadná nézeteit az eljárás során. A korábbi tapasztalatok alapján gyors lefolyású, koncepciós ítélkezésre lehet számítani.

Rupprecht állítólag 2007 és 2010 között volt aktív az Altermedia-nál, ám azután következetesen elzárkózott mindenféle politikai színezetű tevékenységtől.

Forrás: Altermedia Deutschland

Összefoglalás: Németh Krisztián – Jövőnk.info

 


 

Friss információ - 2011.09.22. 22:25

Időközben szerkesztőségünk megtudta, hogy Robert Rupprecht teljesen feladta a küzdelmet és átfogó vallomást készül tenni. Ezzel megerősítést nyert az a korábbi feltételezés, miszerint Rupprecht megegyezett az ügyészséggel. Tanulságos...

Axel Möller támogatói oldala