Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Lendületben az orosz hadiipar

2011. szeptember 25. - 14:14
|

Az orosz hadiipari fejlesztések rendkívül dinamikusan haladnak, a fejlesztések eredményeképpen egy elképesztően modern hadsereg fog megszületni. A modernizáció több vonalon, párhuzamosan halad, így például gőzerővel folyik az új páncélosok, vagy az ultramodern harci öltözetek fejlesztése is. A modernizációs törekvések komolyságát bizonytíja, hogy egyre erősebb a nemzetközi érdeklődés az orosz hadiipari termékek iránt. Az orosz hadsereg a mai napon a harckocsizó katonák napját ünnepli.

Szergej Vlaszov alezredes, az Orosz Hadsereg hivatalos szóvivője bejelentette, hogy 2014 és 2020 között a hadsereg átáll a legújabb orosz páncélosok használatára. A szóvivő elmondta, hogy jelenleg két vadonatúj pácélos, a T-95 és a T-99 fejlesztésén dolgoznak. 2020-ig az orosz hadsereg pácélosait 70 százalékban a legmodernebb harcjárművek fogják alkotni. Jelenleg a T-72, T-80, T-90 és ezek módosított típusai vannak hadrendben. 2014-ig még a T-72-eket is fel fogják újítani, így a régebbi típus tűzereje nőni fog és nagyobb lesz az effektív tüzelés hatótávolsága is.

T-90S pácélos. (Fotó: Alexej Vladikin, RIA Novosti)

Az új T-90S harci tulajdonságait nagyra becsülik katonai szakértők. Még szeptember elején Nyizsni Tagil városában nemzetközi fegyvervásárt tartottak, melyen először vettek részt az Ausztráliai Védelmi Minisztérium tisztjei is, akik elsősorban az opto-elektronikus eszközök után érdeklődtek. A vásáron 250 orosz cég, valamint 20 külföldi vállalat képviseltette magát Franciaországból, Olaszországból, Svédországból, Törökországból, Fehéroroszországból, Ukrajnából és Kazahsztánból.

Forrás: RIA Novosti

Németh Krisztián – Jövőnk.info