Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Bundeswehr-hadgyakorlat: harc irreguláris erők ellen

2011. október 02. - 21:55
|

A bad salzungeni 391-es megerősített páncélgránátos zászlóalj a bergeni gyakorlótéren tisztjelöltek és a Bundeswehr Vezetői Akadémiája hallgatóinak tartott éleslövészettel egybekötött, szemléltető hadgyakorlatot néhány napja. A hadgyakorlatot végrehajtó katonák egy rendkívül sok mozgással tarkított ütközet alatt végrehajtott harcászati eljárásokat mutattak be. A fő célok a műveletek során a biztosítás és az ellenőrzés voltak. A gyakorlat során modern fegyvereket is bemutattak működés közben.

A gyakorlati forgatókönyv szerint a Heidedorf és a Seedorf gyakorlóközségekben ún. irreguláris erők sáncolták el magukat és rajtaütnek egy Bundeswehr-konvojon. A rajtaütés után a Marder ("Nyest") típusú harci járművek azonnal lőállásba állnak és 20mm-es fedélzeti ágyúikkal jobb oldalról lövik az ellenséget. A konvoj többi része közben leválik az ellenségről.

A zászlóalj különféle modern felderítőeszközt vet be: 'Fennek' (Sivatagi róka") típusú felderítő páncélosokat, LUNA és ALADIN típusú robotrepülőgépeket.

Megkezdődik a támadás az irreguláris erők ellen. A Marderek fedezete mellett a páncélgránátosok megrohamozzák a helységet. Géppuskákat, páncélöklöket és G36-os fegyvereket vetnek be, miközben házról házra haladnak.

A gyakorlat során a tüzérségi (2000-es Panzerhaubitze, azaz páncélozott tarack, MARS rakétavető) és légi támogatás ('Tiger' harci helikopter) is szemléltetve volt.

 

Képek a gyakorlatról

A Marder támadásban. (Fotó: Heer)


Páncélgránátosok épületharcászat közben. (Fotó: Heer/Katrin Selsemeier)


Házról házra haladnak a katonák. (Fotó: Heer/Katrin Selsemeier)


Mozgásban a 'Leopard'. (Fotó: Heer/Katrin Selsemeier)

 

Forrás: Bundeswehr

Németh Krisztián – Jövőnk.info