Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Liberálisok az Operánál

2012. január 03. - 07:30
|

Január másodikán az év első demonstrációját a liberálisok mondhatták magukénak.

Olyan is volt! Le sem tagadhatták volna.

A hírek arról szóltak, hogy a rendőrség két demonstrációra azonos helyszínen nem adhat engedélyt. Nos, megoldották ezt a kérdést, ugyanis az Opera két oldalára osztották szét a demonstrálókat. Bár ami azt illeti, ugyanaz a liberális csőcselék volt mindkét oldalon, tehát valójában nem sok volt a különbség.

Bár a „3. helyszín” a Jókai tér felé, Árpád-sávos zászlók alatt a gárdisták álltak, az opera Oktogon felöli oldalán lévő „demonstrálóktól” csupán csak egy pár fős rendőr sorfal választotta el őket.

Ez a videón is látható.

Ahogy elnéztem, az egésznek egyáltalán nem volt demonstráció jellege, inkább amolyan utószilveszterre emlékeztetett. Jobb híján csapni való zenével, szervezéssel és mondanivalóval.

Csak az előzetes híradásokból tudjuk, hogy mi is lett volna a célja ennek a szivárványos kavalkádnak, mert ez a helyszínen nem igen derült ki.

Értelme azonban nem volt. 30 ezeren lehettek, bár szerintem annyian sem. A „magasröptű műsor” végeztével az ott marat pár száz hazai és külföldi legalább jól eliszogatott.

Amúgy széles összefogásról adtak hírt a mikrofonban, a szociktól az elempéseken és leszbikusokon át a nyugdíjasokig úgy összefogtak, hogy csak na! A liberális csőcselékben a fideszesek igen kis létszámban képviseltették magukat.

Ennél több szót kár is vesztegetni erre a liberális összeröffenésre.

Ha csak azt nem említjük meg a rend kedvéért, hogy demokrácia – amit állítólag meg akartak védeni (sic) az elmúlt 8 évtizedben biztosan nem létezett Magyarországon. A 2. tákolmány pedig nem múlja felül a megelőzőt!

A tényszerűség okán pedig nem árt észrevenni, hogy a jelenleg regnáló kormányzó erők mind módszereikben, mind hatásukban hűen követik, sőt, igyekeznek még túl is tenni az előzőeken az ország teljes tönkretételében.

Elmondhatjuk tehát, mi sem változott, meredeken haladunk a lenini lejtős úton egyre lejjebb, ahogy az a liberálisoktól várható!

Képek >>

Audie Rácz Era  - Szabad Riport Tudósító Iroda