Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Közjáték az operás csődületen – avagy Bene és Gonda képzavarai

2012. január 04. - 17:05
|

Január 2-án több közjáték is lezajlott itt-ott.

Ezek közül egyet itt megemlítünk; a Gonda féle „tüntetést”, mely a Hajós utca 17. elé lett bejelentve, a jelenleg regnáló kormány és annak tákolmányát támogatása céljából.

A Gonda-Bene páros által előadott szónoklat az avatatlanok számára nemcsak a bennük uralkodó képzavarról árulkodik, hanem arról is, hogy valójában nem tudni mely érdekek oldalán állnak. Csak két mondatra térünk ki a produkció kapcsán, egyebekről, mint Gonda magánnyugdíjjal kapcsolatos megnyilvánulása, stb. másutt már beszámoltak.

Előre bocsájtjuk, hogy ebben az országban a „választások” is úgy zajlottak mindezidáig, hogy a naiv polgár hosszasan merengett azon, vajon ki a kevésbé rossz.

Bár már sokszor elmondtuk, de úgy tűnik, nem lehet elég lassan mondani, hogy „kisebb rossz”-nak tűnő megoldás nem azonos a jó megoldással, az, mint a nevében is van, rossz választás, rossz megoldás.

A következő hangzott el a pulpitusnak nevezett mikrobusz tetejéről:

„… Az Alkotmány, amit most benn ünnepelnek, azt végül is elfogadta a parlament, még, ha a jobbik nem is szavazta meg. A mi dolgunk most nem az utcán tüntetgetni, tiltakozni, hanem először a kormány legitimitását elismerni, mert csak legitim felelősön lehet számon kérni a felelősséget ...”

„… annak a kormánynak a parlamentje, amelyik legitim, hiszen a nép szavazta meg.”

Most akkor legitim, vagy nem legitim a kormány?

– attól függ, honnan nézzük. A liberális cionisták ránk erőszakolt jogszabálya, vagy a valóság szerint.

Az elmondottakból kiderül, hogy a kormányt bizony legitimnek tartja a felszólaló, hiszen azt állítja a nép szavazta meg.

És itt mindjárt álljunk is meg egy szóra, mert az a bizonyos 2/3-ad, amire fideszék sosem mulasztanak el hivatkozni, a választásra jogosult több mint 8 millió főből a hivatalos adatok szerint mindössze 2,7 millió voksolt csak rájuk. Az az 1/3-ad, aki a lábával szavazott, azaz egyik rosszat sem volt hajlandó választani sehol sem jelenik meg, pedig számszerűen közel 3 millióról van szó, és ha emellé tesszük azt a 2,4 millió főt, akik ellenük szavaztak, akkor azt látjuk, hogy az ominózus 2,7millió Fidesz szavazóval ellentétben 5,4 millióan nem kértek belőlük. Hát ennyit a „demokráciáról”.

Visszatérve a fellépő mondatára, kiderül hogy a kormányt bizony nem tartja legitimnek, hisz ugyanebből a szájból hangzott el az is, hogy „ … A mi dolgunk most nem az utcán tüntetgetni, tiltakozni, hanem először a kormány legitimitását elismerni, …” Ha olyan rettentően legitim, akkor egy ilyen felvetésnek semmi értelme.

És Mi a helyzet az Alkotmánnyal?

E mondat második fele is figyelemre méltó, miszerint „ … mert csak legitim felelősön lehet számon kérni a felelősséget ...” Hát ezt, hogy sikerült kitalálni?!

Érdekes asszociáció, amikor a rablót, gyilkost, betörőt nem vonják felelősségre, mondván, hogy nem legitim és felelős. (sic)

A fenti logikai bukfencből azonban bátran vonta le a szónok (mert, mint a viccben van, nem vak az a ló, csak bátor) azt a következetlen következtetést, hogy az Alkotmány is legitim (vagy még sem?). (Egyébként helyesbítsük is rögtön a szónokot a tákolmánnyal kapcsolatban, mert azt még fideszék is Alaptörvénynek nevezik.)

Ha emlékeim nem csalnak, - már pedig nem csalnak - az Alaptörvényről sem történt népszavazás. Okkal. Ezt, mint korábban is írtuk, szintén a cion-liberálisok jogszabály erőszakának köszönhetjük, élükön a sok bűnben edződött Sólyom Lászlóval.

Úgy tűnik egyelőre még mindig a Szent Korona Alkotmánya az egyetlen legitim, ám okkal félretolt Alkotmányunk.

Az is felmerülhet, hogy jogsértés nem alapozhat törvényt. Bár lehet, hogy időközben ez is érvényét vesztette.

De térjünk vissza a fenti páros előadásához, melybe három percenként hol a liberálisok, hol a nemzetiek szólogattak be Gondának, illetve húzgálták ki a hangszóró dugóját, - a jelen lévő rendőrök nagy derültsége mellett (a hangosítást Veres Csaba a HVIM prominens technikusa kezelte).

A páros alacsonyabbik felének más agyszüleményei is szórakoztatóak voltak, ugyanis a jó Bene Gábor ugyanazon pulpitusról részletesen kifejtette, hogy „mi nem vagyunk nemzetiszocialisták, azokhoz semmi közünk”. (Hogy került a csizma az asztalra?) A hungarizmus is szerinte baloldali kezdeményezés. Amúgy elég jól bele is bonyolódott ezekbe a mondatokba.

A liberálisokét megszégyenítő magasröptű beszédéről egy kolléga készített videó felvételt is. A jó hangulat kedvéért egy kávé mellett érdekes lesz majd azt is meghallgatni. Egy megállapítása azért álljon itt: ”… A pulpitus, az ominózus Hajós u.-i  ház (amiről a sajtó, mint "kormány-alagútról" is hazudozott előzőleg) előtt felállított mikrobusz volt. Azaz, az Ormányfőnek másik helyen kellett besuttyannia  a rendezvényre …”

A végére már csak egy szónoki kérdésünk maradt, a gálaesttel jutalmazott „hőstettet” vajon kinek a pénzéből ünnepelték meg a meghívott 20 kolontári lakoson kívül az arra „érdemesek”?

Audie Rácz Era - Szabad Riport Tudósító Iroda