Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Khamenei ajatollah: "Az iráni nemzet önállósága a nyugat ellenségességének is köszönhető"

2012. február 04. - 13:38
|

Khamenei ajatollah, az Iszlám Forradalom vezetője a pénteken Teheránban tartott imákat vezette. Beszédében arról értekezett, hogy az Irán elleni kényszerítő intézkedések csak a Nyugatnak ártanak.

"Az atomprogrammal kapcsolatos propagandájukban újra és újra azt hangsúlyozzák, a szankciókkal el akarják érni, hogy Irán meghátráljon. De mi történik, ha nem hátrálunk meg? A szankciók célja, hogy Iránt visszatartsák, de Irán nem hátrál meg. Mindennek egyetlen eredménye, hogy a Nyugat végérvényesen aláássa hitelességét a térség feltámadó nemzeteinek szemében."

"Szüntelen fenyegetőznek, mondván hogy minden lehetőség szóba kerülhet, még a katonai támadásé is. Tény, hogy katonai támadással fenyegetnek minket. De ez a fenyegetőzés Amerikának árt, és egy tényleges katonai támadás Amerikára nézve sokkal nagyobb fenyegetést jelentene."

"Ez a fenyegetőzés mutatja, hogy Washington nem tud mit kezdeni az Iszlám Köztársasággal. A térségben nem rendelkeznek semmilyen előnnyel, amit ki tudnának használni, ezért a nyers erőhöz folyamodnak. A gond az, hogy ez az egyetlen út, amire Washington gondolni tud. A vérontáson kívül semmi nem jut eszükbe, amivel jobb helyzetbe hozhatnák magukat."

"Mikor Amerika ezt az utat választja, saját hitelességét csökkenti az emberek szemében, mind a térségben, mind pedig a saját népük szemében. Az amerikaiak nagyon jól tudják, nekünk megvannak az eszközeink, hogy kezeljük a katonai fenyegetettséget, az olajembargót, és ha szükséges, élni fogunk ezekkel az eszközökkel."

Az amerikai elnök üzeneteivel kapcsolatban kijelentette: "Egyszer ezek az üzenetek mindenki számára ismertté válnak, hogy láthatóvá váljon, milyenek is az amerikaiak valójában. Látni fogják, mik azok az értékek, amik az ő világukat meghatározzák. Látni fogják az ígéreteik értékét is."

"Egy másik meghatározó történés, hogy Egyiptomban a nép az Iszlámra szavazott. Egyiptomban az emberek 75%-a elment a szavazóurnákhoz, és az Iszlám mellett döntött. Ugyanez történt Tunéziában is. Ezek fontos történések, mert azt mutatják, hogy az amerikaiak törekvései, a hollywoodi produkciók, és minden, az iszlamofóbia terjesztésére irányuló törekvés ellenére ezek az emberek az iszlámot támogatják."

Az ajatollah ezzel összefüggésben elmondta, hogy a térségben zajló felkelések a cionista rezsim elszigeteléséhez, majd hanyatlásához vezetnek, ami különösen fontos, mert a cionista rezsim valóban egy rákos daganat a térségben, amit el kell távolítani.

Khamenei ajatollah azt mondta, a bahreini emberek elnyomása erősebb volt, mint a térségben bárhol, és most teljes médiacsend van a bahreini történések kapcsán - majd hozzátette, "Allah segedelmével a bahreini nép is kivívja majd a győzelmet".

Irán érintettségével kapcsolatban az ajatollah kijelentette: "Bahrain vezetői kijelentették, hogy Irán beavatkozott a bahraini eseményekbe, de ez hazugság. Mert ha beavatkoztunk volna, a helyzet Bahrainban már egészen más lenne".

Khamenei ajatollah hangsúlyozta: "Ha mi érintettek vagyunk valamiben, nyíltan kimondjuk azt. Érintettek voltunk az Izrael ellenes eseményekben, melyek végül a 33 és 22 napos háborúk győzelmeivel zárultak le. Mostanra már, ha bárhol egy nemzet a cionista elnyomás ellen harcol, segíteni és támogatni fogjuk, és ezt nem félünk kimondani."

Az ajatollah az Egyesült Államok pénzügyi és politikai gondjai kapcsán kijelentette, hogy "Amerika közel-kelet politikája elbukott. Elbukott Palesztina esetében. De elbukott Irakban is, mert az amerikaiak sajátkezűleg akarták kormányozni az országot. Elbuktak ebben. Az iraki nemzet felkelt, és megakadályozta őket ebben. Az amerikaiak úgy döntöttek, felállítanak egy bábkormányzatot, de elbuktak ebben." Hozzátette: "Természetesen még mindig beavatkoznak olajügyi és biztonsági kérdésekben, de Allah kegyelmével, az iraki emberek nemsokára tenni fognak valamit ez ellen."

Az ajatollah Európa helyzetét is említette - hogy a kormányzatok pénzügyi és politikai gondokkal is küzdenek. Európa Amerikától való függősége kapcsán kijelentette: "Európában hatalmas népmozgalom fog elindulni, mikor az emberek rádöbbennek, a problémáik fő oka az, hogy a kormányzataik az amerikai politikát, és a cionista hálózat parancsolatait követik. Ez a népmozgalom elhozhat egy új világot."

Az iráni nép elleni szankciók kapcsán kijelentette, hogy azok a nyugat gyengeségét jelenítik meg. "Ezekkel az intézkedésekkel hitünk miatt akarnak büntetni minket. De az igazság az, hogy ez mind a mi hasznunkra válik".

"Az iráni nemzet önállósága a Nyugat ellenségességének is köszönhető. Az ellenünk hozott intézkedések nélkül talán soha nem értünk volna el ilyen csodálatos eredményeket. Ha saját kezűleg megépítik nekünk a busheri atomerőművet, most nem tartanánk ott, hogy haladást érünk el az urándúsítás terén. Ha nem zárják el előlünk a tudományaikat, nem értünk volna el ilyen látványos eredményeket a repülőgépiparban, és talán még műholdakat sem küldtünk volna az űrbe".

Végül pedig kijelentette, hogy "ez a század az iszlám ébredésének százada, és az egyiptomi felkelések hatással vannak a fiatalságra Washingtonban, Londonban, Madridban, Rómában és Athénban. Ez az iszlám ébredésének ideje, és ami itt most történik, az az egész emberiség sorsára kihatással lesz."

Jövőnk.info