Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Irán az amerikai robothaderő támadására készül

2012. február 24. - 12:32
|

Az iráni haderő országos gyakorlatának utolsó napján a feltételezett ellenség drón csapásmérő erőit (UAV) semlegesítették. Az iráni légvédelem különböző eszközöket vonultatott fel a kis magasságú légi célok elhárítására. A drónokat sikeresen észlelték és kezelésbe vették, illetve 3000 méter magasságban a radarok számára észlelhetetlen gépeket is kiiktatták.

A szimulációban a feltételezett ellenség emberi vezérlésű vadászgépe és több drónja sértette meg az iráni légteret, az iráni légierő egységesített elektronikus védelmi rendszere azonosította az ellenséges légi célokat. A gyakorlatnak megfelelően egy ilyen helyzetben az emberi vezérlésű vadászgépet lelövi a légvédelem, a drónok felett pedig átveszik az irányítást.

A többi gyakorlat során a legszélsőségesebb esetekre is felkészülve a kis magasságból érkező (5000 méter alatt - szerk.) fenyegetésekkel szemben a tüzérség, a gyalogság vállról indítható rakétái, és különböző, hazai fejlesztésű rakétarendszerek is előkerültek.

A gyakorlat során több szintű felkészülés zajlott a cirkálórakétákkal való támadás esetére is.

A Tharallah térségben zajló katonai gyakorlatok során az iráni haderő elsősorban a nukleáris létesítmények, a radarrendszer és az elektromos infrastruktúra védelmére összpontosított.

Molnár István - Jövőnk.info