Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Izrael ürügyet gyárt a háborúra - Egyiptom is célponttá vált

2012. április 06. - 06:56
|

Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök bejelentette, hogy Izrael csapást fog mérni. Hogy kire, arra egyelőre csak utalás történt, de az ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatoknak most csak egyetlen feladata van: hogy felkészítse a közvéleményt arra, Izrael a közeljövőben támadóan fog fellépni, és erre lehetőleg valamiféle jogosság-látszatot építsenek fel.

„Folyamatosan háborút folytatunk a terror ellen katonai hadműveletek által – mondta Netanyahu. Eilat példáján látjuk, hogy a Sínai-félsziget immáron a terror egyik színtere lett. Intézkedéseket hozunk, biztonsági korlátot építünk, azonban ez nem képes arra, hogy megvédjen a rakétáktól, éppen ezért más megoldást fogunk találni. Csapást mérünk arra, aki támad minket”.

Két nappal ezelőtt történt egy rakétatámadás a Vörös-tengeren egy izraeli üdülőhely ellen. Hogy Netanyahu ilyen gyorsan katonai beavatkozást jelentett be, az csak alátámasztja azt a feltételezést, hogy a két rakéta kilövését célzottan amiatt hajtották végre, hogy azzal ürügyet gyártsanak egy újabb háborúra. A miniszterelnök szerint a rakétákat a Sínai-félsziget területéről lőtték ki, így számíthatunk arra, hogy az izraeli-egyiptomi konfliktus a közeljövőben kiújul.

Ez a bejelentés nem volt előzmény nélküli. Nemrég több olyan eset is történt, amiből pusztán a bosszúálló zsidó mentalitás alapján valószínűsítettük, hogy számítani kell egy ilyen esetre.

Egyiptomban két hónapja napvilágot látott egy felmérés eredménye, ami szerint az egyiptomi lakosság több mint kétharmada egyetért azzal, hogy fel kell mondani az Izrael és Egyiptom közt érvényben lévő békeszerződést - vagyis a lakosság többsége támogatja a háborút.

A megkérdezettek közel nyolcvan százaléka értett egyet azzal, hogy fel kell mondani az Egyiptom és Izrael közt érvényben lévő gázüzletet. Izrael a háború óta jóval a piaci áron alul vásárolja fel a földgázt Egyiptomtól, amit az Európai Uniónak a piaci áron felül értékesít. Ebben Magyarországnak az Orbán-kormány korábbi tárgyalásainak köszönhetően elosztó szerepe van, ezért jól látható, hogy a zsidó lobbi mindkét országot a markában tartja. Ez a helyzet Magyarországon továbbra is fennáll, miközben Egyiptomban változik a helyzet.

Az egyiptomi, több mint 80%-os muszlim kormány ugyanis nemrég bejelentette, hogy Izrael Egyiptom elsőszámú ellensége. Ez egyrészt köszönhető a két fél kibékíthetetlen ellentétének, másrészt a korábban végzett lakossági felmérés eredményeinek. (Az Orbán-kormány soha nem jelentene ki ilyesmit. Ehelyett viszont mondanak olyat, hogy a Fidesz az izraeli Likud testvérpártja.)

A békeszerződés felmondásának támogatottsága egyre nő az egyiptomi lakosság körében. A kétharmados eredményt megelőzően tavaly áprilisban is volt egy hasonló felmérés, akkor a megkérdezettek 51%-a támogatta a békeszerződés felmondását, ami szintén demokratikus többség.

Ezt az esetet követően beszámoltunk egy amerikai haditengerészeti gyakorlatról, amely azt szimulálta, hogy Izrael két terrorizmussal gyanúsított teokratikus köztársasággal áll háborúban, és ebbe a helyzetbe avatkozik bele az amerikai haderő Izrael oldalán. Az egyik ilyen teokratikus köztársaság Irán, a másik a négyötödös muszlim többségnek köszönhetően nagy valószínűséggel Egyiptom lesz, amit az izraeli miniszterelnök gyanúsítgatása csak alátámaszt.

Már önmagában a zsidók bosszúálló természete is elég ok arra, hogy feltételezzük az izraeli-egyiptomi front kiújulását, ugyanis Izrael hatalmas nyereségtől esik el az egyiptomi gázüzlet felmondása miatt, ezen kívül Izrael földgázfelhasználásának 40%-a Egyiptomból származik, vagyis a kialakult helyzet az izraeli ipart és a polgári közműhálózatot is közvetlenül érinti. Így a zsidó katonai-politikai gépezet pusztán üzleti érdekeltségek miatt is érdekelt abban, hogy azokat a rakétákat kilőjék a Sínai-félszigetről. Mint láthatjuk, a kiváltó okot most legyártották - és a korábbi amerikai hadgyakorlat menetrendjének megfelelően, a célpont ország már terrorizmus vádjával gyanúsított - ugyanis Egyiptomot keverték gyanúba az izraeli üdülőhely elleni rakétatámadással.

Molnár István - Jövőnk.info