Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Orosz hadihajó járőrözik a szír vizeken

2012. április 09. - 15:55
|

Az orosz romboló, amit múlt héten Tartus kikötőjébe hívtak, most elhagyta a partokat egy nyilvánosan nem ismertetett feladat miatt, amit az ország partjai mentén kell végrehajtania. A Szmetlivy előre láthatóan május elejéig marad a Földközi-tenger keleti vidékén.

Az orosz haditengerészet folyamatosan tart járőröket a térségben, melyek a fekete-tengeri flotta parancsnoksága alá tartoznak. Korábban is állandó volt a katonai jelenlét, de mivel az utóbbi hónapokban amerikai, angol, francia és német hajók is járőrözni kezdtek Szíria partjai mellett, az orosz csapásmérő erő fokozott készültségben van az esetleges NATO invázió miatt.

A Szovjetunió folyamatosan 50 hajóból álló flottát állomásoztatott a Földközi-tengeren, és Tartus kikötőjében még mindig a szovjet időkben létesített orosz haditengerészeti bázishoz tartozó raktárak működnek.

Januárban egy orosz repülőgép-anyahajó által vezetett bevetési egység érkezett a kikötőbe, ami a nemzetközi médiában is nagy vihart kavart, mint az Asszád-rendszer védelmére küldött orosz katonai támogatás.

Molnár István - Jövőnk.info