Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Az éjszaka közepén izraeli katonák jöttek - pénzt és aranyat vittek el

2012. április 12. - 15:45
|

Nyomozás kezdődött az ügyben, de feltehetőleg eredménytelenül zárul majd, mivel a nyomozást is zsidók folytatják. A Talmud felhatalmazást ad a gójok vagyonának elkobzására - feltehetőleg ennek szellemében cselekedtek azok az izraeli fegyveresek, akik egy éjjeli rajtaütés során berontottak a palesztin család otthonába rögtönzött házkutatást tartani, és ami értéket találtak, azt el is vitték.

Ata Shatwi, a családfő a rajtaütést követően feljelentést tett, mivel a katonák több tízezer sékel értékű aranyat raboltak el és a házkutatás során megrongálták a ház berendezéseit. Az áldozat a Haaretz izraeli napilapnak is interjút és részletes esetleírást adott.

Hajnali negyed 3-kor csöngettek, majd miután ajtót nyitott, két izraeli katona rontott a házba. Őt és fiát a falhoz állították, majd egy gyors motozás után elengedték, mondván hogy feleségét és a gyerekeket is vigye ki a házból - ő megtette. A két katona közölte, hogy át akarják kutatni a házat.

"Két óra után bementem, és a látvány sokkoló volt. [...] Bezúzták a falakat, kiürítették a szekrényeket, szétverték a TV-t és a bútorokat. Felrohantam a hálószobába a szekrényhez, ahol minden pénzünket és az aranyat tartjuk, akkor vettem észre, hogy az arany mind eltűnt. A pénzt ott hagyták. [...] Megkérdeztem az egyiket, hol van az arany, de nem válaszolt. Elment, majd visszajött 15 perccel később egy kutyával, és tovább kutatott. Mondtam neki, hogy beszélni akarok a felettesével, de nem válaszolt, úgy viselkedett mintha nem lennék ott. [...] Mondtam neki, hogy a házban 30 aranyrúd volt, de tagadta. Addigra a készpénz is eltűnt."

"Feljelentést tettem és megkerestem egy jogvédő csoportot is. [...] Semmit nem rejtegettünk. Kereskedő vagyok, és nem vagyok kapcsolatban semmilyen szervezettel. Évek óta Izraelben dolgozom, és nem volt semmi olyan kapcsolatom, amiből problémám lehetne."

Az "Izraeli Védelmi Erők" egy tisztviselője azt nyilatkozta, hogy a nyomozás kezdeti fázisában van, és a rajtaütés a védelmi erők és a határőrség közös akciója volt." Feltehetőleg ez alatt azt kell érteni, hogy egyik zsidónak a határőrségnél van állása, a másiknak a hadsereg kötelékében - de továbbra sincs hivatalos magyarázat arra, mit kerestek hajnali negyed 3-kor egy palesztin lakásában.

Fordított esetben - ha két palesztin fegyveres az éjszaka közepén berontana egy zsidó család lakásába - már az összes nyugati ország vezetői elhatárolódtak volna, a két palesztin a villamosszékben ülne, a család pedig a megölt százhúszmillióért kárpótlást kapna. Most hol vannak az elhatárolódások? A felkeresett jogvédő szervezet se nagyon erőlteti az ügyet...

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info