Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Nagyvilág

Szíria védelme(zője)

Damaszkusz üdvözli az orosz katonai jelenlétet Szíria földközi-tengeri partvidékén és kikötőiben - jegyezte meg Bassár el-Aszad szíriai elnök, aki március 27-én, az orosz állami sajtónak adott interjút. A szíriai hivatalos hírügynökség az interjúból azt emelte ki, hogy az orosz katonai támogatás az elmúlt négy évben „folytatódott”. A szíriai polgárháború 2011-es kitörése óta Oroszország például rendszeresen küld hadihajókat a Földközi-tenger keleti partvidékére.

Az orosz valóság 5. – Birodalmiság

Nemzeti körökben az a kifogás nyilvánul meg a putyini Oroszországgal szemben, hogy az ottani nacionalisták, nemzetiszocialisták nincsenek feltétlen jó véleménnyel a rendszerről, az sújtja őket. Nyilván van alapja, ha egy részük így nyilatkozik, meg kell azonban jegyezni, hogy más részük kiegyezik a rendszerrel, a militáns nemzetiszocialisták jó része talált otthonra az orosz hadseregben, vagy harcolnak éppen Új-Oroszországért. 

Törésvonalak jelentkeznek

 

Washington fokozza a nyomást Moszkvára Ukrajna ügyében, a Szenátus Külügyi Bizottsága követeli a halált okozó fegyverek szállításának megkezdését. Az EU-ban nő az ellenállás az eszkalációval szemben, Berlin pedig mintha szélmalomharcot vívna a washingtoni héjákkal. A Fehér Ház tegnap átnyúlt főbb kontinentális európai szövetségesei feje fölött és a hadianyag-szállításokat jelentett be Ukrajnának.

Izlandi pofon az EU-nak

No lám, no lám! Most megfizet az Unió a mesterséges csődhelyzetért, ugyanis Izland visszavonta az európai uniós csatlakozásra vonatkozó kérelmét.

 

Zsidó terrorcsoport: IHRA (Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség)

Magyarország zsidóbarát kormányának illetékes Miniszterelnöksége ma hivatalosan átvette a zsidószellemiségű, a valós világképromboló terrorszervezet, az IHRA soros elnöki tisztségét. A berlini magyar nagykövetségen rendezett ceremónián a magyar elnökség munkáját a Miniszterelnökség miniszteri biztosaként irányító Takács Szabolcs Ferenc ismertette és elvárható eredményességét méltatta.

 

A "magyar" elnökségi zsidó- és cigányprogram középpontjában;


Az orosz valóság 3. – Az orosz törekvések.

Mi irányítja az orosz törekvéseket? Naná, hogy a saját jól megfontolt, hatalmi érdekei! Ezt tekinthetjük teljesen természetesnek. Csúnya lenne, ha egy állam, államfő, nem a saját hazája érdekit tekintené fő szempontnak. 

Az, hogy az orosz, illetve putyini törekvések mögött húzódik-e egy bizonyos küldetéstudat (a nyugati dekadencia, netán a zsidó hegemónia ellen), mint Hitler esetén a bolsevizmus elleni küzdelem, nem bizonyosan megválaszolható kérdés. 

Franciaország mégis közeledik az oroszokhoz?

Fedőszerven keresztül telepítik az USA-arzenált a Baltikumba - Ajándékba!

MRAP-ek ajándékba?
Tudomásunk szerint 45 db robbanásálló Oshkosh M-ATV járművet vehettek át a lengyel hadsereg különleges egységének katonái Krakkóban. Az ünnepélyes átadáson természetesen részt vett az Egyesült Államok Lengyelországba akkreditált nagykövete, Stephen D. Mull is.

Khamenei ajatollah esetleges halála áldás a nyugatnak?

Az orvosok úgy becsülik, hogy a 76 éves iráni vezető még két évig élhet. Khamenei ajatolláh egy évtizede szenved rákban, s ez soha nem volt titok az iráni médiában. A vallási és politikai vezető tényleges egészségügyi állapotáról azonban keveset tudni. Az iráni média a legutóbbi, szeptemberi műtétét követően azt közölte, hogy a beavatkozás sikeres volt. Azonban az eddig alacsony intenzitású rákról az orvosok meglepődve állapították meg, hogy áttéteket hozott létre, és a beteg végstádiumba jutott.

Hazaviszi aranyát Németország is

Háborús retorika: Jacenyjuk így uszítja Európát

Vlagyimir Putyin orosz elnök át akarja rajzolni Európa térképét! Ebben a csatában Ukrajna az európai országokat, köztük Magyarországot is védi - nyilatkozta az ukrán kormányfő. Arszenyij Jacenyuk kijelentette: Putyin "a szovjet birodalomhoz hasonló" országot akar létrehozni, és ennek jegyében Ukrajna egész területét ellenőrzése alá akarja hajtani, megmutatva a Nyugatnak, hogy "az ő önkényuralmi, tolvaj diktatúrája milyen sikeres". A Nyugatnak hosszú konfliktusra kell felkészülnie! Mely átcsaphat az Európai Unió területére is.

Itt egy újabb nyugati összeesküvés Putyin ellen

Az 55 éves Borisz Nyemcov ellenzéki politikust mára virradóra agyonlőtték a Kreml tövénél kezdődő Bolsoj Zamoszkvoreckij-hídon, Moszkva központjában több lövést leadva egy fehér Jeep-ből - szólnak a hírek...

Baltikumi felforgatás

Az amerikai erők európai parancsnoksága 67 katonai gyakorlatot tartott Lengyelországgal és a Balti államokkal tavaly az április és október közötti időszakban.

A bevándorlók országában is kérdés a bevándorlás?

Ukrán megállapodás

"Katonai és technikai együttműködésről" szóló burkolt szerződést írt alá Ukrajna és az Egyesült Arab Emírségek - ezt maga Porosenko jelentette be, de nem árult el részleteket a megkötött szerződésről. Vagyis Ukrajna egy közvetítőn kersesztül az USA-val állapodott meg fegyverek "vásárlásáról". A fegyverek szigorúan védelmi célokat szolgálnak Porosenko szerint, amelyekkel megvédheti az országa szuverenitását és területi integritását. Szerinte az ukrán csapatoknak fel kellett adniuk a harcot a modern orosz fegyverekkel ellátott szeparatistákkal szemben.

Módszerek és követelések

Európa továbbra is megosztott az ukrán válság rendezésének ügyében, ugyanis szankció ide vagy oda, de Európa gazdasági szempontból belátható időn belül nem tud elszakadni Oroszországtól.

Izrael különleges vadászbombázói

Újabb 14 darab, izraeli elektronikai és fegyverrendszerekkel ellátott F-35A Lightning II ötödik generációs, nehezen felderíthető vadászbombázó repülőgépet vásárol Izrael, jelentette be az izraeli védelmi minisztérium tegnap.


Készültségben

Zsidó ajvékolás és új alija

Európa zsidósága: az aggodalomból félelem lett - irány Izrael?

 

Nyugati vádak - Mindössze ennyit tudtak összekaparni Oroszország ellen

A brit külügyminisztérium által kiadott, s az ország NATO-nagykövete által a Twitter mikroblogon megosztott infografika a Pancir-SZ1 (NATO-kódjele SA-22) típusú légvédelmi rendszer Oroszország által használt változatát mutatja be.

A dokumentum címe;

Hogyan ismerjük fel azon orosz Pancir-SZ1-eseket (SA-22)? - amelyeket nem a nyugat-ukrán erők használnak.

 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagyvilág csatornájára