Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Nagyvilág

Franciaország megígérte, most mégse teljesíti

Embargó alatt marad a két orosz helikopterhordozó anyahajó - ezt kürtölik a nyugati sajtók. Az Európai Unió december 18-án amerikai nyomásra elfogadott újabb szankcióinak értelmében az orosz haditengerészet nem kaphatja meg a két, Franciaországban megépített Mistral-osztályú, helikoptereket is hordozó partraszállást támogató hajóját. Pedig még nem régen a franciák úgy nyilatkoztak és biztosították az orosz felet, hogy ők márbizony leszállítják a megrendeléseket Oroszország felé. Hiszen ez hatalmas, pótolhatatlan veszteségekkel jár a francia tengerközi-hadiiparban.

Becstelen amerikai dicsőség a PESMERGÁK pajzsa

Ha vége lesz - egyszer - ki fog emlékezni ennek a kis népnek - kurdok -  a dicsőségére és helytállására, mikor az arcátlan arctalan nagyhatalmak aratják le a babérokat a médiavilág segítségével. A kurd önvédelmi erők (pesmergák) szerdán kezdődött offenzívájának célja nyílván nemes, hogy visszafoglalják a CIA által életre keltett, szélsőséges "szunnita" terrorhordától a jazidiak ősi otthonának számító észak-iraki Szindzsár várost, amely Moszul és a szíriai határ között található.

Orosz évértékelő - Putyin a nyugodt erő

Oroszország válságát akarják most is a dollárpapák

A atlantista arcátlanság miatt - a salát jelentős veszteségeiktől sem riadnak vissza, csakhogy térdre kényszerítsék Putyin Oroszországát és közvetve az egész, feltörekvő gazdaságáról híres Ázsiai Régiót - a napokban kialakult orosz tőzsdei zuhanás és a rubel drasztikus szándékos leértékelése megmozgatta a piac emlékezetét, és sokan azt kérdezik, vajon ez most az 1998-as orosz válság megismétlődése? A pánikszerű rubel eladók egy részét kifejezetten az akkori emlékek motiválják most.

Japán is nyugat-elkötelezett Oroszországgal szemben

Egy példa, miszerint körbeér a világ. Ismeretes, hogy Japánnak elég erősen nyugatbarát (báb)kormánya van. Namármost, mint a fegyverkezést felállította a kelet-európai határmezsgyén Amerika - lásd, Baltikum-Lengyelország - , így szándékozik stratégiailag közrefogni Oroszországot hátulról is, Japánnal "szövetségben". 17 darab AIM-120C7 AMRAAM közepes hatótávolságú, aktív önirányítású légiharcrakétát és két gyakorló példányt vásárolt Japán az Egyesült Államoktól. A beszerzés értéke 33 millió dollár.

Szíria

A Szíriában kiterjedt információs hálózattal rendelkező OSDH közölte, hogy a terrorszervezetnek sikerült elfoglalnia a Maarrat-en-Numán városban lévő, stratégiai fontosságú Vádi-Deif szír katonai tábort és környékét, s az összecsapásokban legalább 31 katona és 12 dzsihadista vesztette életét. A Dzsund al-Aksza nevű iszlamista csoport segítségével kivívott győzelem lehetővé teszi az an-Nuszra Front számára, hogy mostantól a Törökországgal határos Idlíb tartomány legnagyobb részét ellenőrzése alatt tartsa.

Már Kínát is belerángatnák az ISIS-ügybe

Mintegy háromszáz kínai állampolgár harcol az Iszlám Állam (IÁ) oldalán Irakban és Szíriában - adta hírül a világhangoló Reuters. A hírügynökség megjegyzi, hogy a hír aggodalmat kelthet Kínában, mivel az iszlamista terroristák oldalán harcoló kínaiak fenyegetést jelentenek Kína belső biztonságára is. Ezzel próbálják rávenni Kínát a közel-keleti harcok csatlakozására.

Mégis kellene a Déli Áramlat? - Már visszatáncolna az EU...

Most került napvilágra - Románia atlantista megbízhatósági próbája

Bulgária fájdalmai

Mintegy hatezren tüntettek a bolgár fővárosban, Szófiában amiatt, hogy a kormány tervbe vette a nyugdíjkorhatár felemelését. Az októberben megválasztott nyugatbarát koalíciós kormány január 1-től négy hónappal megemelné a nyugdíjkorhatárt.

Ukrán vészforgatókönyv

Ahhoz, hogy túléljünk és megelőzzük az államcsődöt, egy nemzetközi donor konferenciára és a gazdaság talpra állítási tervére van szükség - hangsúlyozta egy mai tájékoztatón Arszenyij Jacenyjuk, nyomást gyakorolva a nemzetközi fejlesztési intézményekre, hogy további támogatást adjanak. Az ukrán kormányfő utalt a tegnapi Financial Times-ban megjelent információra, miszerint az IMF mintegy 15 milliárd dollárnyi finanszírozási "rést" talált az ukrán középtávú makropályában.

CIA-botrány - Így legyél hadifogoly a toleranciabirodalomban

„A jelentés megerősíti azt, amit a nemzetközi közösség már tudott. A politikát egyértelműen kormányszinten alakították ki, és George W. Bush elnök kormánya tette lehetővé ezeket a szisztematikus bűncselekményeket és az emberi jogok súlyos megsértését” - jelentette ki Ben Emmerson, az ENSZ emberi jogi jelentéstevője. „Botrányos ez a jelentés, lehetetlen úgy olvasni, hogy az ember ne háborodjon fel amiatt, hogy saját kormánya követte el ezeket a borzalmas bűntetteket. Felelősségre kell vonni azokat a kormánytisztviselőket, akik engedélyt adtak erre a törvénytelen gyakorlatra.

Milyen érdekes - Már Brüsszel is aranyban méri?

Szemmel láthatóan megindult a helyezkedés az arany körül: Németország és Hollandia után Belgium is azt vizsgálja, hogyan hozhatná haza Londonból aranyrúdjait. Egyre többen szeretnék tisztázni, hogy megvan-e még a kölcsönadott aranyuk. Ha ez tömegessé válik és kiderül, hogy mégse mindegyik aranyat tudják kiadni, abból érdekes helyzet alakulhat ki.


Gyorshír Szíriából - Izrael hadrendbe állt ellene

A SANA hivatalos hírügynökség azt közölte, hogy Izrael légitámadással - izraeli felségjelzésű harci gépek - szíriai célpontokat bombázott Damaszkusz nemzetközi repülőtere közelében és a libanoni határtól nem messze lévő Dimasz településen. Ami megengedhetetlen arcátlanság Asszád, szíriai elnök szerint. A tájékoztatás szerint a bombázásban egyelőre senki nem sebesült meg, de a támadások este sem szünnek. Damaszkusz lakosai hangos robbanásokról számolnak be.

Árulkodó jelek az Unió félelmeiről

Kétségbeesett USA, fegyverkező Ázsia

Hat év múlva nagyobb hadiflottája lehet a Kínai Népköztársaságnak, mint az Egyesült Államoknak – írja az USA kongresszusának amerikai-kínai gazdasági és biztonsági bizottságának éves jelentése. A bizottság szakértői szerint 2020-ra 351 hajó lehet majd a kínai flottában, 43-mal több, mint amennyire az amerikai haditengerészet tervezi bővíteni a jelenlegi 290 darabos hajóhadát.

Új utat tör a "déli" orosz gáz

Svájci diszkrimináció - Függő játszma az EU-val

Létezik egy Uniós projekt, amire történetesen a szankciók és a gazdasági zsugorodás miatt nincsen pénz. Pénzért kuncsorognak, de feltételeket szabnak mellette. Nem is a feltétel témaköre az érdekes, hanem az atlantista hozzáállás, mely ismert jellemvonása a háttérhatalomnak, mint arrogancia.

Hamisítják a gazdasági mutatókat a kormányok, szerte a világban

Tényleg dübörög a gazdaság, ahogy a mi kormányunk is állítja napi retorikájában?

Belső körök

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagyvilág csatornájára