Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Nagyvilág

Putyin erőteljes szavai a Krímről és a Nyugat felháborodásáról


"Azt mondják megsértjük a nemzetközi jogot. Jó hogy emlékeznek, hogy létezik nemzetközi jog. Jobb később, mint soha!" 

Kelet-Ukrajna is választ - Na nem a nyugatot...

Forralnak valamit az atlantista-uniós katlanban - Figyelünk!

Libanont sem kerüli el a CIA-bérenc terrorhorda

A libanoni hadsereg tankokat és különböző harci alakulatokat küldött Tripoli északi részébe, ahol a harcok a valószínűsíthetően az Iszlám Államhoz és Nuszra Fronthoz köthető csoportokkal egyre elmérgesedtek a napokban, és átterjedtek a környező területekre is, írja az al-Jazeera. A harcok péntek éjszaka törtek ki először, amelyben már tíz katona és két civil is életét vesztette, valamint sokan megsebesültek. A libanoni hadsereg a környéken számos házkutatást tartott, hogy fellelje az Iszlám Államhoz, illetve a Nuszra Fronthoz köthető egyéneket.

Ukrán választási elemzés

Izrael: Marakodás a cionista és konzervatív zsidók között

Soros agitál

Az üzletember-mecénás elemzésben figyelmeztet az orosz térhódítás veszélyeire. Soros szerint Putyin agresszív rezsimje az európai értékek alternatíváját kínálja, ezért veszélyes a közösségre nézve. „Az orosz megoldás az erő használatán alapszik, amely belföldön elnyomás, kifelé agresszió képében jelenik meg, szemben a törvény erejével” – írja.

Máshogy telik az orosz idő

Oroszországban nemcsak az állandó nyári időszámítást, de a szezonális óraátállítást sem alkalmazzák a jövőben. Emellett visszaállították a hatalmas országot átszelő 11 időzónát is a négy éve bevezetett kilenc helyett. Az orosz parlament július 1-jén fogadott el törvényt arról, hogy az európai gyakorlattól - és sajátos oroszországi alkalmazásától - elszakadva visszatérnek az évtizedekkel ezelőtti időszámításra.

EU: Kell-e szigorítani a szabad mozgást szabályozó alapelveket?

 

Sem Angela Merkel német kancellár, sem Andor László illetékes EU-biztos nem támogatja az Európai Unión belüli szabad munkaerőmozgás korlátozását célzó brit követeléseket – írta a The Sunday Times.

 

A tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap a brüsszeli EU-csúcson szólaltatta meg Angela Merkelt, aki kijelentette: Németország “nem fogja piszkálni” az EU-n belüli szabad mozgást szabályozó alapelveket.

 

Megdölhet az USA-EU olcsó olaj-szisztéma: Az arabok nem faragnak az olajárból

Egy Kuvaitban rendezett nemzetközi gazdasági fórumon a miniszter kifejtette, hogy átfogó reformokra van szükség. Tovább kell folytatni az olajjövedelmektől való függőség csökkentését és a bevételi források diverzifikálását.

 

Ukrajna: Rendkívüli választás - Rendkívüli óvintézkedések

Kiszivárgott hírek

Az Európai Központi Bank (EKB) bankterhelési próbáján (stresszteszt) 25 euróövezeti bank bukott meg a tavaly év végi állapot alapján, főleg olyan országokban, mint Görögország, Ciprus, Szlovénia és Portugália, és közülük tíz pénzintézet még mindig bajban van – ezt közölték a vizsgálat meg nem nevezett ismerői ma.

Újabb kavarások Ukrajna felosztásáról - Természetesen a Nyugat szerint Oroszország a bűnbak

Oroszországot piszkálják és mindenféleképpen - mivel nehezen találnak más fogást - felforgató bűnbaknak akarja beállítani a közvélemény előtt a nyugati orientációjú mocsokmédia. Méghozzá a lengyeleken keresztül próbálkoznak most. Tusk - aki egyébként elkötelezett nyugatpárti, még nála is betelt a pohár - a TOK-FM lengyel rádióban azt mondta, véget szeretne vetni a Sikorski-interjúval kapcsolatos spekulációknak.

 

Boriszov: Technikai honvédelem, ennyire egyszerű - A Nyugat tiltakozik

A Lengyelország és Litvánia közé beékelődött orosz enklávé, Kalinyingrád területén decemberben egy új, nagy hatótávolságú távolfelderítő radarrendszer kezdi meg működését - jelentette be Jurij Boriszov orosz védelmiminiszter-helyettes.

Háborog az EB-s zsidóbagázs - Elesnek a be nem fizetett és hajtott adóeuróktól

A 2012-es adatok alapján az Európai Unió tagállamai a beszedhető forgalmi adó mintegy hatodától, több mint 177 milliárd euró költségvetési bevételtől estek el a közterhek be nem fizetése vagy nem megfelelő behajtása miatt - derül ki az Európai Bizottság által ma közzétett tanulmányból. 


Soros György akarja irányítani az ukrán helyzet megoldását

A kurdokat használja pajzsnak az USA, mivel ők úgyis érintettek

Olajáresés a nyugat hátsó szándéka

Anszár As-Saría a líbiaiak új hajnala

A fegyveres összecsapások azonnali leállítását követeik a Líbiában harcoló felektől a "nagy" európai uniós tagországok és az Egyesült Államok.
Az észak-afrikai országban hazafias fegyveres milíciák tartják ellenőrzésük alatt Tripoli és a keleti Bengázi jelentős részét és ez nyílván szúrja a szemüket. A liberalizált bábkormányerők néhány napja hadműveletet indítottak a hazafias milíciák ellen, de ez csak a harcok súlyosbodásához vezetett.

Spanyolország is a sötét oldalon kötelezte el magát

Feliratkozás RSS - Nagyvilág csatornájára