Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Nagyvilág

Gerilla-módszer Ukrajnában

Négy ukrán katona életét vesztette és többen megsérültek, mert távvezérelt akna robbant fel az őket szállító teherautó alatt - ilyen módszert főként az arab világban alkalmaztak a helyi felkelők az USA agresszió ellen - a kelet-ukrajnai Luhanszktól északra fekvő Scsasztya település közelében - közölte tegnap a megye kormányzójának hivatala. A sérültek pontos száma még nem ismert.

Tilos... - Ukrán félelmek

Tilos az orosz hadsereget dicsőíteni Ukrajnában!!!
Betiltottak Ukrajnában minden olyan filmet vagy tévésorozatot, amely kedvező színben tünteti fel az orosz vagy szovjet államhatalmi szerveket, köztük a mostani orosz hadsereget vagy akár az egykori szovjet állambiztonsági szolgálatot.
A jogszabály az 1991.

Brüsszelre nem érvényesek a NATO-csúcs megállapodásai?

Atom-program viták végszava

 

A nagyhatalmak elismerték Irán urándúsításhoz való jogát a Teherán vitatott atomprogramjáról előző nap kötött keretmegállapodással – jelentette ki Haszan Róháni iráni elnök ma. Izrael továbbra is aggódik, mások óvatosan bizakodnak.

Románia a világháborús tapasztalatok taktikáját játsza újra - Aztán majd...

Románia külügyminisztere a „Foreign Policy & Diplomacy" című műhelybeszélgetésen vett részt, amelyet a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Európai tanulmányok karának hallgatói szerveztek. Ezt követően jelen volt a CITADEL Nemzetközi Elemző Csoport által szervezett vitán is, amelynek témáját szintén a NATO keleti szárnyának biztonsága képezte. 

 

 

Nyugati provokatív kérdések és állítások a putyini évfordulón

Osztrák félelmek a náluk is radikalizálódó iszlámtól

Készülődés: Drón német-francia-olasz módra - Mi a cél?

Németország és Franciaország Olaszországgal együttműködve pilóta nélküli repülőgép fejlesztésébe kezd - jelentette be a német kancellár és a francia államfő Berlinben a német-francia kormánykonzultáció után.

EU BG és a weimari háromszög

Régiók: 

Szíria védelme(zője)

Damaszkusz üdvözli az orosz katonai jelenlétet Szíria földközi-tengeri partvidékén és kikötőiben - jegyezte meg Bassár el-Aszad szíriai elnök, aki március 27-én, az orosz állami sajtónak adott interjút. A szíriai hivatalos hírügynökség az interjúból azt emelte ki, hogy az orosz katonai támogatás az elmúlt négy évben „folytatódott”. A szíriai polgárháború 2011-es kitörése óta Oroszország például rendszeresen küld hadihajókat a Földközi-tenger keleti partvidékére.

Az orosz valóság 5. – Birodalmiság

Nemzeti körökben az a kifogás nyilvánul meg a putyini Oroszországgal szemben, hogy az ottani nacionalisták, nemzetiszocialisták nincsenek feltétlen jó véleménnyel a rendszerről, az sújtja őket. Nyilván van alapja, ha egy részük így nyilatkozik, meg kell azonban jegyezni, hogy más részük kiegyezik a rendszerrel, a militáns nemzetiszocialisták jó része talált otthonra az orosz hadseregben, vagy harcolnak éppen Új-Oroszországért. 

Törésvonalak jelentkeznek

 

Washington fokozza a nyomást Moszkvára Ukrajna ügyében, a Szenátus Külügyi Bizottsága követeli a halált okozó fegyverek szállításának megkezdését. Az EU-ban nő az ellenállás az eszkalációval szemben, Berlin pedig mintha szélmalomharcot vívna a washingtoni héjákkal. A Fehér Ház tegnap átnyúlt főbb kontinentális európai szövetségesei feje fölött és a hadianyag-szállításokat jelentett be Ukrajnának.

Izlandi pofon az EU-nak

No lám, no lám! Most megfizet az Unió a mesterséges csődhelyzetért, ugyanis Izland visszavonta az európai uniós csatlakozásra vonatkozó kérelmét.

 

Zsidó terrorcsoport: IHRA (Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség)

Magyarország zsidóbarát kormányának illetékes Miniszterelnöksége ma hivatalosan átvette a zsidószellemiségű, a valós világképromboló terrorszervezet, az IHRA soros elnöki tisztségét. A berlini magyar nagykövetségen rendezett ceremónián a magyar elnökség munkáját a Miniszterelnökség miniszteri biztosaként irányító Takács Szabolcs Ferenc ismertette és elvárható eredményességét méltatta.

 

A "magyar" elnökségi zsidó- és cigányprogram középpontjában;


Az orosz valóság 3. – Az orosz törekvések.

Mi irányítja az orosz törekvéseket? Naná, hogy a saját jól megfontolt, hatalmi érdekei! Ezt tekinthetjük teljesen természetesnek. Csúnya lenne, ha egy állam, államfő, nem a saját hazája érdekit tekintené fő szempontnak. 

Az, hogy az orosz, illetve putyini törekvések mögött húzódik-e egy bizonyos küldetéstudat (a nyugati dekadencia, netán a zsidó hegemónia ellen), mint Hitler esetén a bolsevizmus elleni küzdelem, nem bizonyosan megválaszolható kérdés. 

Franciaország mégis közeledik az oroszokhoz?

Fedőszerven keresztül telepítik az USA-arzenált a Baltikumba - Ajándékba!

MRAP-ek ajándékba?
Tudomásunk szerint 45 db robbanásálló Oshkosh M-ATV járművet vehettek át a lengyel hadsereg különleges egységének katonái Krakkóban. Az ünnepélyes átadáson természetesen részt vett az Egyesült Államok Lengyelországba akkreditált nagykövete, Stephen D. Mull is.

Khamenei ajatollah esetleges halála áldás a nyugatnak?

Az orvosok úgy becsülik, hogy a 76 éves iráni vezető még két évig élhet. Khamenei ajatolláh egy évtizede szenved rákban, s ez soha nem volt titok az iráni médiában. A vallási és politikai vezető tényleges egészségügyi állapotáról azonban keveset tudni. Az iráni média a legutóbbi, szeptemberi műtétét követően azt közölte, hogy a beavatkozás sikeres volt. Azonban az eddig alacsony intenzitású rákról az orvosok meglepődve állapították meg, hogy áttéteket hozott létre, és a beteg végstádiumba jutott.

Hazaviszi aranyát Németország is

Háborús retorika: Jacenyjuk így uszítja Európát

Vlagyimir Putyin orosz elnök át akarja rajzolni Európa térképét! Ebben a csatában Ukrajna az európai országokat, köztük Magyarországot is védi - nyilatkozta az ukrán kormányfő. Arszenyij Jacenyuk kijelentette: Putyin "a szovjet birodalomhoz hasonló" országot akar létrehozni, és ennek jegyében Ukrajna egész területét ellenőrzése alá akarja hajtani, megmutatva a Nyugatnak, hogy "az ő önkényuralmi, tolvaj diktatúrája milyen sikeres". A Nyugatnak hosszú konfliktusra kell felkészülnie! Mely átcsaphat az Európai Unió területére is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagyvilág csatornájára