Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Nagyvilág

Putyint terroristavezérré nyílváníttatnák

Ukrajna hamarosan kezdeményezni fogja az ENSZ-ben, hogy a világszervezet nyilvánítsa Oroszországot terrorizmust támogató országnak, Putyin elnököt meg terroristavezérnek(agresszor) minősítenék - jelentette ki Jurij Szerhejev, Ukrajna ENSZ-nagykövete.

A bolgár árulás

Bulgária azt tervezi EU-USA nyomásra, hogy Oroszország helyett Lengyelországgal újíttatja fel MiG-29B Fulcrum vadászbombázó repülőgépet, jelentette be Nikolaj Nencsev védelmi miniszter. A hivatalos indok az orosz árak elszaladása, a miniszter szerint az orosz fél, az állami ellenőrzés alatt dolgozó RSK MiG ugyanis túl drágán vállalja csak a bolgár MiG-ek nagyjavítását és üzemidő-hosszabbítását. Ráadásul a költségeket növeli az orosz oldalon közbeiktatott számos közvetítőcég is.

Frontjelentés

Vladiszlav Szeleznyov elmondása szerint a szeparatisták 120-szor lőtték az ukrán katonai állásokat mintegy harminc településen. A legtöbb támadást a stratégiai jelentőségű Debalceve város ellen intézték, amely fontos vasúti csomópont Donyecktől mintegy ötven kilométerrel északkeletre - tette hozzá. A szóvivő azzal is vádolta a keletieket, hogy hat olyan települést lőttek, ahol nincsenek is ukrán katonák. Na ez kacsa...

Görög választás: Szélsőségektől tartott a nyugati sajtó?

Az európai sajtó „görög mumusnak” titulálja a „radikális” baloldali Szirizát, noha az lesz majd az igazi veszély, ha Alexisz Ciprasz pártjának kísérlete – így vagy úgy – kudarcot szenved.

 

 

Ukrajna: Békét vagy háborút?

Brüsszelben kétnapos tanácskozást kezdtek a NATO-országok vezérkari főnökei, és megbeszélésük egyik kiemelt témája az ukrajnai helyzet. Stoltenberg a tagországok katonai vezetőivel folytatott eszmecsere mellett tanácskozott a brüsszeli látogatáson tartózkodó Erna Solberg norvég kormányfővel is, aki történetesen az ő hivatali utódja, hiszen Stoltenberg korábban Norvégia miniszterelnöke volt. A Solberggel való találkozója utáni sajtótájékoztatóján az atlanti szövetség első számú polgári tisztségviselője úgy nyilatkozott, hogy a NATO hónapokon keresztül figyelte az oros

Izrael jogi bilincsekben - Mindenki derül, mert lassan minden kiderül

Izrael emberi méltósága már hosszú-hosszú ideje vérzik. Sorra kerülnek elő a bosszú népének alávaló cselekedetei. Persze ellenérvük mindig van védelem gyanánt, meg tudjuk azt is, hogy háborúban az etika csak papíron létezik és mindkét adott fél körében lehetnek kilengések, de a módszeresség háborúról háborúra már nehezen magyarázható ki. Márpedig a zsidó katonai doktrinák kifejezetten a sarokbaszorított patkány elméletét oktatja és alkalmazza katonáik képzésében. Tehát a bosszút - csak a az igába hajtás számít az eszköz nem - kódolják eleve cselekedeteikbe.

A manipulált energiapiac most még kétségesebb helyzetbe került - Elhunyt a Szaud-i uralkodó

A világ legnagyobb olajexportáló országát most a csütörtök éjjel elhunyt, 91 éves Abdallah bin Abdel-Aziz testvére, a 79 éves Szalman bin Abdel-Aziz herceg követi a trónon. A helyzet azért sem megnyugtató, mert Szalman királynak nemrég agyvérzése volt és egyes híresztelések szerint Alzheimer-kóros. Megelőzve a trónöröklési krízist, az új király már ki is nevezte örökösét, Mukrin herceget.

 

Ukrán vádak - Bizonyíték hiányában

Információs háború - Napról napra rosszabb a helyzet Kelet-Ukrajnában. A  hét eleje óta ismét folyamatosak az összecsapások Donyeck és Luhanszk környékén. Kijev szerint több ezer orosz katona és 300 tank állomásozik a térségben. Petro Porosenko ukrán elnök felszólította a moszkvai vezetést, hogy vonja vissza harcban álló csapatait.

Éleződő Közel-Kelet

„Megsemmisítő válaszcsapásokkal” fenyegette meg Teherán Izraelt, miután néhány nappal korábban - erről már beszámoltunk - egy Szíria területén végrehajtott izraeli légicsapásban meghalt az iráni forradalmi gárda egyik tábornoka és további öt iráni katona.

Az atlantista csatlós Kanada indította meg a szárazföldi offenzívát az IÁ ellen

Ez az első ismertté vált eset, amelyben az Egyesült Államok vezette koalíció szárazföldi alakulatai harcba szálltak az iszlamistákkal. Kanada - más országokhoz hasonlóan - légierőt és különleges egységeket küldött Irakba az Iszlám Állam ellen. A hivatalos álláspont az, hogy ezeknek az egységeknek az iraki hadsereg és a kurd önvédelmi milícia kiképzése a feladatuk. A kanadai kormányzat az önvédelem jogára hivatkozott az összecsapás magyarázataként.

Svájc miért?

A Svájci Nemzeti Banknál kivághatta a biztosítékot, hogy az új szabályozás szerint az euróövezeti államok óriásainál, így Rómánál és Párizsnál már nem érvényesíthető a költségvetési fegyelem, ami így az euró rejtett elértéktelenedésével jár együtt. Bern tehát nyíltan szakított Frankfurttal, mert bár az euró létrehozásakor szigorú szabályrendszert állítottak föl, ez most a szemünk előtt erodálódik.

Nem hivatalosan csapást mértek...

Izrael a Golán-fennsík izraeli határhoz közeli, de szíriai részén(?), Quneitra körzetében hajtott végre légicsapásokat a Hezbollah libanoni síita szervezet katonai konvoja ellen. A félreértések elkerülése végett a Hezbollah nem a szíriai felforgatók és nem is az IÁ oldalán harcol, hanem az Asszád-kormányt segíti a rend helyreállításában. Asszádot a kezdetektől vádolják azzal, hogy terrorista szervezeteknek minősített - USA-Izrael szerint - csoportokkal cimborál.

Az IÁ összemosása az európai terrorhullámmal