Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Nagyvilág

Putyin erőteljes szavai a Krímről és a Nyugat felháborodásáról


"Azt mondják megsértjük a nemzetközi jogot. Jó hogy emlékeznek, hogy létezik nemzetközi jog. Jobb később, mint soha!" 

Boriszov: Technikai honvédelem, ennyire egyszerű - A Nyugat tiltakozik

A Lengyelország és Litvánia közé beékelődött orosz enklávé, Kalinyingrád területén decemberben egy új, nagy hatótávolságú távolfelderítő radarrendszer kezdi meg működését - jelentette be Jurij Boriszov orosz védelmiminiszter-helyettes.

Háborog az EB-s zsidóbagázs - Elesnek a be nem fizetett és hajtott adóeuróktól

A 2012-es adatok alapján az Európai Unió tagállamai a beszedhető forgalmi adó mintegy hatodától, több mint 177 milliárd euró költségvetési bevételtől estek el a közterhek be nem fizetése vagy nem megfelelő behajtása miatt - derül ki az Európai Bizottság által ma közzétett tanulmányból. 


Soros György akarja irányítani az ukrán helyzet megoldását

A kurdokat használja pajzsnak az USA, mivel ők úgyis érintettek

Olajáresés a nyugat hátsó szándéka

Anszár As-Saría a líbiaiak új hajnala

A fegyveres összecsapások azonnali leállítását követeik a Líbiában harcoló felektől a "nagy" európai uniós tagországok és az Egyesült Államok.
Az észak-afrikai országban hazafias fegyveres milíciák tartják ellenőrzésük alatt Tripoli és a keleti Bengázi jelentős részét és ez nyílván szúrja a szemüket. A liberalizált bábkormányerők néhány napja hadműveletet indítottak a hazafias milíciák ellen, de ez csak a harcok súlyosbodásához vezetett.

Spanyolország is a sötét oldalon kötelezte el magát

Újabb tilalom az EU-s élelmiszer-exportban

A kurdok és az Iszlám Állam

Őseink földjén rokonainkat mészárolják, házaikat, őstörténetünk utolsó maradványait felégetik. Mai, idegen hatalmakat kiszolgáló történészek, antropológusok merev elzárkózásának köszönhetően, itthon gyakorlatilag teljes tudatlanságból eredő közönnyel bámuljuk a szírek, vagy éppen a szíriai kurdok kétségbeesett küzdelmét.

Áruvá válik a víz Közép-Ázsiában is

A vízhiány a 21. század legnagyobb problémája lesz. A vízhiánnyal küszködő országok száma évről évre nő. A vízkészletek feletti rendelkezés megszerzése már konfliktusok forrásává vált Közép-Ázsiában.  Oroszország és Kazahsztán elnöke a kazahsztáni Ust-Kamenogorskba érkezett, a 7. Interregionális Együttműködési Forumra, ahol a víz-krízis a vezető napirendi pontok között szerepel.

 

Milyen olcsó most ez a drága olaj?

A dollár halála

Dél-Korea Központi Bankja olyan adatokat hozott nyilvánosságra, amiből világosan látszik, hogy elkezdték visszaszorítani a dollár használatát, és a jüant előnyben részesíteni. A dél-koreai hazai devizatartalék jüanban tárolt összege idén júliusban elérte a 16,19 milliárd jüant. Ez 55-szeres növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor még csak mintegy 290 millió jüant tartalékoltak.

Függetlenedési botrányok Európaszerte


A katalóniai vezetés

lemondott arról, hogy megtartsa a november 9-re kitűzött népszavazást a régió függetlenségéről – jelentette be a referendum megrendezését ösztönző egyik párt vezetője hétfő este.

Lavrov a nyugati szankciókról - Az orosz védőintézkedések hosszú távra szólnak

Az Oroszországgal szemben alkalmazott nyugati szankciók elleni orosz védőintézkedések hosszú távra szólnak - jelentette ki Szergej Lavrov az Európai Üzleti Szövetséghez (EBA) tartozó cégek vezetőinek keddi moszkvai tanácskozásán. Az orosz külügyminiszter közölte, hogy megkezdték "az ország érdekeinek védelmét" szolgáló program végrehajtását, többek között a védelmi iparban. Részleteket nem közölt.

Stockholmban dőlhet el a gázárvita?

A stockholmi döntőbírósághoz fordult a Naftohaz ukrán állami gázvállalat az orosz Gazprommal kötött, Ukrajnán keresztül Európába irányuló gáztranzit díját szabályozó megállapodás felülvizsgálatát kérve - közölte Jurij Vitrenko, az ukrán vállalat igazgatója ma. Akkor ez most valójában ukrán-orosz kérdés vagy az EU használja csak fel Ukrajnát a saját gázbiztonságára?


Németország gazdasági tündöklése csak ábránd - A német liberálpolitika csodái

Az Európai Unió legnagyobb gazdaságát valójában súlyos szerkezeti gondok terhelik, a kiutat pedig a beruházások ösztönzése és az uniós integráció elmélyítése jelentheti - véli az egyik vezető német gazdaságkutató intézet, a berlini DIW (Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung) elnöke.

 

Hírmorzsák

Összecsapások Líbia nyugati részén;
- Líbia még mindig a nyugati felforgatás áldozata.

A gázon illetve annak az árán marakodnak az ukrán zsidókormányban - Magyarország is hibás!

Álca a biztonsági-zóna: Amerika Törökországot venné rá a támadásra

Mint már korábban beszámoltunk róla, hogy az USA dél felől útjára indította az ISIS-t és most elérkezett a stratégia második állomása; az északi-front megnyitása - valójában - Szíria ellen. Ez egy harapófogó-hadművelet második felvonása, míg a harmadik az lesz mikor körbezárul (a NATO-val és az USA-flottával kiegészülve a Földközi-tenger felől). Mindezt természetesen tagadják az érintettek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagyvilág csatornájára