Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Nagyvilág

Putyin erőteljes szavai a Krímről és a Nyugat felháborodásáról


"Azt mondják megsértjük a nemzetközi jogot. Jó hogy emlékeznek, hogy létezik nemzetközi jog. Jobb később, mint soha!" 

Újra összeült az uniós védelmi tanács

Többoldalú védelmi jellegű együttműködési megállapodásokat is aláírt november 18-án, azaz ma Brüsszelben Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki részt vett az EU-országok védelmi minisztereinek tanácskozásán.

Az egyik megállapodás az eredetileg 15 évvel ezelőtt megkötött magyar-szlovén-olasz megállapodás (Az MLF - MultiNational Land Forces - "többnemzeti szárazföldi kötelék" nevű együttműködési megállapodás módosítása arról szól, hogy kiszélesítik a műveleti alkalmazás lehetőségeit: a kötelék ezentúl az ENSZ, az EU és a NATO művele

Öngondoskodás: BRICS-üzlet egymás között

Új világválság szélén

Közép-kelet Európa jövője: Totalitárius atlantista gondolkodás

Lesz újabb szankciós lista, de csak a hónap végén derül ki, hogy mely kelet-ukrajnai politikusokat sújt az Európai Unió beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással, erről döntöttek ma az EU külügyminiszterei többek között Szíjjártó is. Csak nehogy kihúzzuk a gyufát Putyinnál, mert a nagy medve figyel és nem felejt... Kelet-Ukrajnában a tűzszüneti megállapodás ellenére folytatódnak a harcok. Németország bejelentette, hogy mindaddig fenntartja az Oroszország elleni büntetőintézkedéseket, amíg szükség lesz rájuk.

Az "új" kijevi oligarcha első "békés" rendelkezése

Az egykori kommunista jól értékelt, a liberális német szóvivő sértődötten

Angela Merkel nem osztja Mihail Gorbacsov véleményét az ukrán válságról és a Nyugat szerepéről - jelezte a német kormányszóvivő november 10-én a német kancellár és a volt szovjet pártfőtitkár megbeszélése előtt.
Steffen Seibert tájékoztatóján kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a német kormány a közelmúlt történelmének kiemelkedő alakjaként tiszteli Mihail Gorbacsovot, és ezen nem változtat, hogy a kancellár és a volt szovjet vezető találkozóján „valószínűleg értékelési különbségek” mutatkoznak majd az ukrán válság kérdéseit illető

ENSZ: Rendkívüli állapot van szerintük!

Rendkívüli ülésre hívták össze az ENSZ Biztonsági Tanácsát közép-európai idő szerint november 12-én, azaz ma estére, hogy megvitassák a kelet-ukrajnai helyzetet az orosz hadoszlopok behatolásáról szóló hírek tükrében.

Az álszent NATO aggodalmai parancsot teljesítenek

Breedlove a Nápolyhoz közeli bázison újságíróknak fejtette ki,

 

Breedlove

 

Oroszország: Atom és gyémánt nagyhatalom

Két új reaktorral bővítik a Busehrben már működő, orosz technológiával épített és felszerelt atomerőművet, amelyhez a jövőben még két további blokkot építhetnek. A maradék négy atomerőműblokkot más, egyelőre még nem kijelölt helyszínen építik meg. Az atomenergia békés célú felhasználásáról szóló, 1992-es orosz-iráni kormányközi megállapodáshoz fűzött jegyzőkönyvet Szergej Kirijenko, Oroszország atomenergia ügynökségének (Roszatom) vezérigazgatója és Ali Akbár Szálehi, az iráni atomenergia-ügyi szervezet vezetője írta alá Moszkvában.

Mire megy el az európai adófizetők pénze - Az Eu is elismeri, hogy hatalmas veszteség az embargó

Az orosz gáz Kínába megy

A Kínába irányuló orosz földgázszállítás mértéke középtávon meghaladhatja az Európába szállítottat - jelentette ki Alekszej Miller, az orosz Gazprom vezérigazgatója Pekingben, miután a kínai és orosz részről vasárnap újabb keretmegállapodást írtak alá az orosz gázexport növeléséről. Miller újságíróknak elmondta, az új szerződések tükrében a "nyugati útvonalon" történő szállítással 30 éven át évi 30 milliárd köbméterrel nőhet a Kínába irányuló export.

A Nyugat felszólította Oroszországot

Az oroszbarát szeparatisták november 2-án - mint arról beszámoltunk - parlamenti és elnökválasztást rendeztek az ellenőrzésük alatt tartott, kikiáltott donyecki és luhanszki népköztársaságokban.

K finanszírozza majd a világot, ha az IMF is válsággal küzd?

Túl korán kezdte el propagálni a költségvetési megszorításokat a fejlett gazdaságokban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a válság során. Olyan gazdaságpolitikai mixet ajánlott, amelyről korábban is tudhatta, hogy nem lesz hatásos. Mindeközben sok esetben a saját tanulmányait sem vette figyelembe a szervezett – áll az IEO (Independent Evaluation Office), az IMF független felügyeleti szerve által készített tanulmányban.

Az iráni ajatollah szólott az atlantista vezetéshez...

Már a liberális lapok is ezt kérdezik: Obamának mindent szabad?

Friss: Lengyelország is készül a háborúra?

Kelet-Ukrajna révbe ér

Kijev nem akar békét, bármit is mond, kettős játékot játszik - jelentette ki Olekszandr Zaharcsenko, a donyecki oroszbarát vezető egy tegnap esti sajtóértekezletén, miután - a Nyugat szerint önhatalmúlag - kikiáltott kelet-ukrajnai megyében az „elnökválasztás” győztesévé nyilvánították az eddig feldolgozott szavazatok alapján.

Szíria: Amerika beismerő vallomása

A Fehér Ház és a Pentagon is igyekszik bizonygatni az Obama-adminisztráció egységes álláspontját Szíria kérdésében, miután Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter kritizálta az amerikai stratégiát amiatt, hogy annak szándékai Bassár el-Aszad szíriai elnökkel szemben nem világosak, adta hírül a Guardian.

Megromlott az EU és Britannia viszonya?

Angela Merkel kancellár a legutóbbi uniós csúcson négyszemközti beszélgetést folytatott David Cameronnal, és elmondta neki, hogy a német kormány nem áll ki többé Nagy-Britannia uniós tagságának megtartása mellett, ha a brit kormány valóban megteszi a kilátásba helyezett intézkedéseket. Amennyiben London bevándorlási korlátozásokat vezet be, "akkor ennyi volt" - idézek egy meg nem nevezett kormányzati forrást.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagyvilág csatornájára