Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Nagyvilág

Putyin erőteljes szavai a Krímről és a Nyugat felháborodásáról


"Azt mondják megsértjük a nemzetközi jogot. Jó hogy emlékeznek, hogy létezik nemzetközi jog. Jobb később, mint soha!" 

Mesejáték: orosz, amcsi, ukrán módra

Megfordult a világ! Hála Istennek! A kérdés: Hogyan halászik a nagy barna medve háromágú szigonyával a gyilkos cápákra (vagy ha jobban tetszik a vörös lazacokra)?

Fajkeverés: elnyomják a történelem tanítását

Orosz-iráni kereskedelmi szerződés

Mi hiányzik a Reuters alábbi híréből a 20 milliárd dolláros orosz-iráni olaj és árukereskedelmi megállapodással kapcsolatban? Aki a dollár teljes hiányára gondolt, helyesen tippelt. Pontosan erre a fejleményre figyelmeztettünk, amennyiben a nyugat és a JP Morgan továbbra is a dollármentes sarok felé kényszeríti Oroszországot.

Április 1-én már szó volt a JP Morgan intézkedéseiről az orosz utalások blokkolásával kapcsolatban:

Putyin zseniális sakklépése - pofára estek a zsidó spekulánsok

Oroszország egy zseniális gazdasági sakklépést tett. Néhány nap alatt több mint 20 milliárd dollárt keresett vele és megerősítette a monopóliumát a hazai energiahordozók piacán, a részvények közel 30%-át visszaszerezte! Putyin az Európai Uniót, és az Amerikai Egyesült Államokat is hülyére vette. És milyen szép, az egész világ szeme előtt, úgy tett mintha minden tervszerű lett volna.

Az USA könyörög az oroszoknak a Szojuz használatáért

Az Egyesült Államok 70 millió dollárt ajánlott fel Oroszországnak minden egyes Szojuz fellövésért, amin amerikai űrhajósok tudnak utazni az ISS-re (International Space Station, Nemzetközi Űrállomás). Az ajánlat érdekessége abban rejlik, hogy az Egyesült Államok épp telekiabálja a világ sajtóit, hogy micsoda rettenetes szenvedést fog okozni az oroszoknak ez a szankciócsomag. Hát, az első áldozata az USA szankcióinak maga az USA.

Sorozatos izraeli támadások Palesztinában

A palesztin vezetés információi szerint, három palesztin meghalt a Jordán nyugati partján található menekülttáborban az izraeli katonákkal való összecsapás következtében.

Az áldozatok közül legkevesebb egy az iszlamista Hamasz szervezet tagja volt. Feltételezhető, hogy őt azután lőtték le, miután megtagadta, hogy kimenjen az izraeliek által körülvett házból.

Donyeck az új cionista célpont

Donyecki-medence lakossága is népszavazást követel az orosz csatlakozásról. Szombaton oroszbarát tüntetők követelték az "Ukrajna" keleti részén lévő nagyváros, Donyeck utcáin, hogy írjanak ki népszavazást az Orosz Föderációhoz történő esetleges csatlakozásról.

Az igazi Putyin

Erősen ajánljuk e videó megtekintését mindenkinek. A nyugati média jó szokása szerint kígyót békát kiabál Putyinról, most éppen az ukrajnai helyzet kapcsán.

Nem akarunk Putyin rajongói klubbot nyitni, de nézzük meg, hogyan lép fel ez az ember a kapzsi gyártulajdonosokkal szemben, akik több ezer embert akarnak az utcára tenni.

Emberként, férfiként tud viselkedni.

 

Krím

2014. március 15.-én, egy nappal az életet választó népszavazás előtt közvélemény-kutatást végeztek a krími lakosság körében. A válaszadók abszolút többsége – 97 % – negatívan értékelte az úgynevezett Euromajdan következményeit, és az új kormányzat kezdeményezéseit, amelyek korlátozzák Ukrajna nem névadó nemzetek jogait. Krímben 10-ből 9 fő törvénytelennek tartja a jelenlegi kijevi kormányt, és nagyon negatív véleménye van a Jobboldali Szektor és a Szabadság ukrán nacionalista szervezetről.

Angol hírszerző szervezetek

A leghosszabb és legeredményesebb múltra az angol titkosszolgálat tekinthet vissza. Sir Francis Walsingham, I. Erzsébet királynő nagyhatalmú minisztere már a 16. század második felében kiválóan működő ügynökhálózatot létesített „Ő Felsége ellenségeinek megfigyelésére”. A második világszabadságharc évei alatt is sikeresen tevékenykedett az általában Intelligence Service néven közismert brit titkosszolgálat. Történetéről számos visszaemlékezés és feldolgozás jelent meg az óta, mégsem tudjuk teljes pontossággal leírni szervezetét és munkáját. Az angolok ma is igyekeznek megőrizni titkaikat.

Ukrajna: mai rövid összefoglaló

Amit biztosan tudni lehet: a nyugati közvetítő „kollégák” Frank-Walter Steinmeier német és a Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszterek legnagyobb döbbenetére nem írta alá az ukrajnai válság rendezését célzó megállapodás tervezetét az orosz közvetítő, mert az teljességgel elfogathatatlan a számukra. Ezért Vlagyimir Lukin, Oroszország emberi jogi ombudsmanja még ma elutazik Kijevből Moszkvába - értesítette a megbízható Interfax orosz hírügynökségen keresztül a közvéleményt. Ezek szerint Oroszország mégsem hagyja annyiban, arrafelé még máshogy értelmezik az emberi jogokat.

Fotók Kijevből

Ukrajna: Angela, Miért kell?

Több kérdés is jött szerkesztőségünkbe, hogy nem foglalkozunk eleget az ukrán helyzettel. Nos, a feldolgozott hírek szerint jelenleg a helyzet a következő.

Ukrajna: (ki)Ütés és Hármashorog

Reprezentáció: „európai” zsidó közhangulat nyolc európai országból

Az Európai Unió Alapjogi Bizottsága (European Union Agency for Fundamental Rights) tette közzé azt a dokumentumot, amelynek hivatalos neve:

- Zsidók hátrányos megkülönböztetéssel és gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos tapasztalatai az Európai Unió tagállamaiban.

Obama büszke zsidó felmenőire

Barack Hussein Obamát kétszer választották meg az Egyesült Államok elnökévé, és az amerikaiak a mai napig kutatják családjának bonyolult történetét. Obama az amerikai “olvasztótégely” produktuma, családjában fehér angolszászok, kenyai afrikaiak, indonéz muzulmánok, számos náció és vallás keverednek. És persze vannak zsidók is…


A nagy csapat

Pintér és az ukrán helyzet

Az ukrajnai helyzet miatt Orbán operatív törzs létrehozására kérte fel "a két hét alatt rendet csináló" belügyminisztert. A miniszterelnök ezt a visegrádi országok (V4) kormányfőinek szerdai budapesti munkavacsorája után jelentette be. A kormányfő elmondta: szerdán arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy

"készítse fel az országot arra a helyzetre, hogyha Ukrajnában a dolgok nem a kedvező kibontakozás irányába mutatnak".

Braziliai Futball VB: Megkezdődtek az összecsapások!

Heves összecsapások (ezek pályán kívüli meccsek egyenlőre) törtek ki Brazíliában tegnap a kormányerők és a Futball VB ellen feltüzelt tüntetők között. Már a tavalyi év végén is történtek imázsromboló, bizonyíthatóan szabotázs jellegű „turpisságok”.

Csatatérré változott Bécs belvárosa

Összecsapások robbantak ki este és éjjel a bécsi Hofburgnál és környékén, ahol az ellenzéki jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) rendezte meg az úgynevezett Akadémikusok Bálját, de a rendezvény ellen hatezer tüntető vonult fel, tiltakozók nemcsak más osztrák városokból, de még Németországból is érkeztek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagyvilág csatornájára