Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Nagyvilág

Hazaviszi aranyát Németország is

Háborús retorika: Jacenyjuk így uszítja Európát

Vlagyimir Putyin orosz elnök át akarja rajzolni Európa térképét! Ebben a csatában Ukrajna az európai országokat, köztük Magyarországot is védi - nyilatkozta az ukrán kormányfő. Arszenyij Jacenyuk kijelentette: Putyin "a szovjet birodalomhoz hasonló" országot akar létrehozni, és ennek jegyében Ukrajna egész területét ellenőrzése alá akarja hajtani, megmutatva a Nyugatnak, hogy "az ő önkényuralmi, tolvaj diktatúrája milyen sikeres". A Nyugatnak hosszú konfliktusra kell felkészülnie! Mely átcsaphat az Európai Unió területére is.

Itt egy újabb nyugati összeesküvés Putyin ellen

Az 55 éves Borisz Nyemcov ellenzéki politikust mára virradóra agyonlőtték a Kreml tövénél kezdődő Bolsoj Zamoszkvoreckij-hídon, Moszkva központjában több lövést leadva egy fehér Jeep-ből - szólnak a hírek...

Baltikumi felforgatás

Az amerikai erők európai parancsnoksága 67 katonai gyakorlatot tartott Lengyelországgal és a Balti államokkal tavaly az április és október közötti időszakban.

A bevándorlók országában is kérdés a bevándorlás?

Ukrán megállapodás

"Katonai és technikai együttműködésről" szóló burkolt szerződést írt alá Ukrajna és az Egyesült Arab Emírségek - ezt maga Porosenko jelentette be, de nem árult el részleteket a megkötött szerződésről. Vagyis Ukrajna egy közvetítőn kersesztül az USA-val állapodott meg fegyverek "vásárlásáról". A fegyverek szigorúan védelmi célokat szolgálnak Porosenko szerint, amelyekkel megvédheti az országa szuverenitását és területi integritását. Szerinte az ukrán csapatoknak fel kellett adniuk a harcot a modern orosz fegyverekkel ellátott szeparatistákkal szemben.

Módszerek és követelések

Európa továbbra is megosztott az ukrán válság rendezésének ügyében, ugyanis szankció ide vagy oda, de Európa gazdasági szempontból belátható időn belül nem tud elszakadni Oroszországtól.

Izrael különleges vadászbombázói

Újabb 14 darab, izraeli elektronikai és fegyverrendszerekkel ellátott F-35A Lightning II ötödik generációs, nehezen felderíthető vadászbombázó repülőgépet vásárol Izrael, jelentette be az izraeli védelmi minisztérium tegnap.


Készültségben

Zsidó ajvékolás és új alija

Európa zsidósága: az aggodalomból félelem lett - irány Izrael?

 

Nyugati vádak - Mindössze ennyit tudtak összekaparni Oroszország ellen

A brit külügyminisztérium által kiadott, s az ország NATO-nagykövete által a Twitter mikroblogon megosztott infografika a Pancir-SZ1 (NATO-kódjele SA-22) típusú légvédelmi rendszer Oroszország által használt változatát mutatja be.

A dokumentum címe;

Hogyan ismerjük fel azon orosz Pancir-SZ1-eseket (SA-22)? - amelyeket nem a nyugat-ukrán erők használnak.

 

Forrong a világ - Argentina mire készül

Argentína elavult légierejét 20 darab kínai FC-1 vadászbombázó repülőgéppel modernizálnák. A hírek szerint az erről szóló megállapodást Kristina de Kirchner argentin elnök hozta tető alá a nemrég megejtett három napos pekingi látogatása során.

Görögország: Utolsó tangó vagy visszatánc?

Az eurózóna pénzügyminisztereinek hétfői éjszakába nyúló maratoni tárgyalása sem hozta meg a görög megállapodást. Mindkét fél kitartó, az idő is fogy, de mintha felsejlene a megegyezés szándéka görög oldalról.

Újabb büntetőszankciók, de kik ellen is? - Balul fognak sülni a végén az ilyen EU-s húzások

Képtelenek és ellentmondanak a józan észnek a hétfőn, azaz ma Oroszország ellen érvénybe lépett újabb európai uniós szankciók a moszkvai külügyminisztérium szerint, amely hangsúlyozta, hogy a büntetőintézkedések nem maradnak válasz nélkül.

Érdekes összefüggések - Képriport

 

Iszlamista terrorista, amerikai fegyverrel (M16?) a kezében, ezzel beköszöntött a nemzetközi dzsihád új korszaka

 

Ukrajna: Britannia csak védelmi célokat támogat

Brit páncélozott csapatszállító járműveket szállítottak Ukrajnának - derült ki a The Guardian című napilap február 14-ei, szombati cikkéből.
Képtalálat a következőre: „saxon brit csapatszállító jármű kép”

Okos - A fejlődő országok aranyba fektetnek

Tavaly a legjelentősebb vásárló az orosz jegybank volt, 173 tonna aranyat vett (utolsó három hónapban 58 tonnát), ezzel már 1208,2 tonna aranyon ült 2014 végén az orosz központi bank, mely 5 százalékkal több mint 1 évvel korábban. Ellenben az ukrán jegybank "értékesített!" - tavaly egyedül a világon. Kiprivatizálták, divatosan kifejezve a kincstárvagyon jelentős részét. Aranykészlete 44 százalékkal 24 tonnára esett, miután az ország geopolitikai helyzete miatt a gazdaság is nehéz helyzetbe került és még fog is.

Minszki megállapodás: Éjféltől ketyeg a 72 óra..

Értesüléseink szerint tüzérségi tűz nem hallatszott sem Donyeck, sem Mariupol, sem Debalceve - a legfőbb fegyveres konfliktusövezetek - térségében. Kézifegyverekből mindazonáltal egy-egy lövést lehetett hallani Donyeckben a tűzszünet kezdetét követően. Luhanszk körzete egybehangzó jelentések szerint nyugodt volt. A két fél egyes illetékesei éjfél után azzal vádolták a velük szemben állókat, hogy egyes helyeken megsértik a tűzszünetet, de független forrásokból ezt egyelőre nem erősítették meg.

Meghátrálna a szlovák fiatalság egy esetleges fegyveres konfliktus esetén

Két tűz között tipikus esete

Eduard Baszurin, a donecki erők parancsnoka tájékoztatta erről pénteken a donecki hírügynökséget. Azt mondta, hogy az ukrán hatóságok nem tájékoztatták az ellenőrzésük alatt álló város lakosait arról, hogy Doneckbe is távozhatnak – vagyis nemcsak a kijevi kormány ellenőrzése alatt álló területekre –, ezért nem tudtak róla, és csupán negyvenen érkeztek a gyülekezésre kijelölt helyre. A civilek kimenekítésére érkezett mintegy húsz busz gyakorlatilag üresen tér vissza Doneckbe.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagyvilág csatornájára