Facebook YouTube Twitter RSS

Keresés űrlap

Fehér verzió Fekete verzió Vakbarát Mobil verzió

Rongyos Gárda

SORAKOZÓ - A Rongyos Gárda emlékére

SORAKOZÓ

Harcba hív a kürtszó, újra harcba,
Csendben, még csak
Szívünkben szól a hangja.
Testvér, figyelj! Te is hallhatod

Sorakozóra rongyos magyarok!

Gyorsröptű sólymunk szárnyát kicsavarták,
a földre szegezték,
a sárba taposták,
Szemében a fény már nem lobog

Demagóg hungaristák és a meztelen nemzeti oldal

Az elmúlt év folyamán több állásfoglalásunk vagy épp történelmi tanulmányunk kiverte a biztosítékot az ún. nemzeti oldalon. Ilyen volt többek között a józsidók kérdése, az Eduka-ügy, vagy Horthy tevékenységének kevésbé ismert oldalának bemutatása. Egyesek éktelen visítást csaptak, holott a leírtak semmi mást nem tartalmaztak, csak az igazságot. Épp ezért cáfolatot egyetlen esetben sem hallhattunk, maradt a fröcsögés.

Demagógnak neveznek minket azok, akik az ébredező magyarokat érzelmeiknél fogva vezetnék – maguk sem tudják hova. Nem is sejtik, mennyire fején találták a szöget a kifejezéssel! A pedagógia kifejezést mindenki ismeri: gyermeknevelés.

Nem feledjük hőseinket: Vannay László

Vannay László (Rongyos parancsnok a Nemzet Hadnagya!)


Tudom, hogy törpe minden szó a „rongyos gárda” hőstetteinek leírására, mégis meg kell kísérelni, bármilyen nehéz is. Mondatokba kell foglalni, közkinccsé kell tenni hőseink tetteit! Nincs szükségünk idegen példaképekre, hisz a Mindenható akaratából nemzetünk ebben a leggazdagabb! Hiszem, hogy lesz erőnk és hitünk, hogy hőseink mesterségesen elhalványított fényénél fogunk mi utódok gyújtani új fényeket.

Vannay László egy olyan Hazáját feltétel nélkül szolgáló harcos volt, aki mindig ott jelent meg fegyverrel a kezében, ahol Hazájának legnagyobb szüksége volt rá! Csupán néhány részletet említsünk hőstettei, bátor vállalkozásai sorából.

A Rongyos Gárda öröksége - Bástya, 2006.

Tavaly Hősök Napján az utazási nehézségek miatt csak egy rövid tiszteletadás erejéig tartózkodhattunk a legendás rongyos parancsnok sírjánál. Mégis fontosnak tartottuk ezt a negyedórát.

A Rongyos Gárda szellemisége legalább annyira közel áll hozzánk, mint a például a budavári kitörés hőseié. A rongyosok egy lerombolt, összeomlott világban, általános tehetetlenség és szégyenteljes tétlenség közepette, a megalkuvó, bűnös vezetés óvatoskodására – sőt, olykor üldözésére – fittyet hányva, önerővel álltak a haza védelmére. Mindig sokszoros túlerővel szemben – nemcsak harcoltak, hanem: győztek!

A hazaszeretet szent fanatizmusával szívükben olyan tetteket vittek véghez, melyek leírása szinte mesébe illő. Ám ezek a mesebeli történetek mind-mind megtörténtek.

Mit üzen nekünk a Rongyos Gárda?

Napjainkban a nemzeti oldal is felfedezi a Rongyos Gárdát az első világháború után hazánkat védő hősöket. Pontosabban nem csak felfedezi, hanem erre cseréli le az eddig futott érthetetlen Horthy-kultuszt. A Magyar Nemzeti Arcvonal köreiben már hosszú évek óta a legfőbb példaképek között szerepel a Rongyos Gárda, megemlékezünk róluk, szellemi örökségüket tovább visszük.

Számunkra a Rongyos Gárda nem csupán egy hősi fejezet a történelemből. A rongyosok kiállásának igen súlyos történelmi és eszmei mondanivalója van, melyet bajtársainknak, híveinknek ismerniük kell, nem csak egy felületes koszorúzás erejéig.

Feliratkozás RSS - Rongyos Gárda csatornájára